pad thai

Retten kan serveres med det meste kød, men personligt foretrækker jeg kylling eller rejer. Vælger du rejer, så husk de ikke skal have så lang tid på panden.
Rette kan med fordel serveres sammen med den stærke thailanske salat med agurkDen er nem, hurtig og smager rigtig lækkert. Retten er oplagt at tage med hvis du har mod på at lave 2, 3 eller flere retter en aften du får gæster.

Antal Personer:

2 – 3

Ingredienser:

  • 200 gr. kylling – eller andet kød (skæres i tynde aflange strimler).
  • 3 stk. fed hvidløg (hakkes fint).
  • 2 spsk. sukker eller rørsukker (jeg foretrækker en god økologisk rørsukker, da man typisk har den i skabet).
  • 200 gr. nudler. (de billige fra det lokale supermarked er fine nok – vi forestrækker dog nogle lidt større ægge nudler fra den lokale asiatiske specialbutik).
  • 3 spsk. fiskesovs.
  • 3 spsk. Pad Thai paste.
  • 2 æg.
  • 1 – 2 stk. gulerødder alt efter størrelsen (rives/skæres i tynde aflange strimler).
  • 1 bundt. forårsløg. (hakkes fint).
  • 1 håndfuld friske bønnespirer. (skylles og tørres).
  • 3 – 4 spsk peanuts (hakket fint).
  • 1 stk. lime (skæres i 4 – 8 både).
  • 3 spsk. olie.
  •   

Opskrift:
Rens kyllingen godt, skær den i tynde strimler.

  1. Pil hvidløg og hak dem fint.
  2. Peanuts hakkes fint (fx med minihakker)
  3. Skyl dine bønnespirer godt.
  4. Skær gulerødderne i tynde aflange strimler (eller er du doven som mig, så fortsæt med skrælleren).
  5. Hak dine forårsløg fint.
  6. Kog nudler, følg vejledningen på posen.
  7. Varm samtidig olien op i en wok eller en dyb pande.
  8. Steg hvidløg til de er gyldne.
  9. Tilsæt kødet og steg det indtil det er færdigt.
  10. Nu skulle dine nudler også være færdige og de skylles hurtigt under koldt vand inden de hældes oven i kød og hvidløg.
  11. Tilsæt Pad Thai pasten og bland det hele godt.
  12. Herefter tilsættes fiskesovs, sukker, halvdelen af de knuste peanuts, bønnespirer og de to æg. Det hele vendes godt.
  13. Til sidst tilsættes forårsløg og gulerødder og det hele vendes en sidste gang.
  14. Når det hele er anrettet på tallerkener eller et fad, så hældes det sidste af de knuste peanuts over.
  15. Limen deles i 4 – 8 både og anrettes pænt på toppen. 
source: lavthaimad. dk